Start AS helt gratis i Nok Nok

Å opprette et AS på egenhånd kan være klønete. Derfor har vi laget en gratis og brukervennlig tjeneste for å gjøre prosessen så smertefri som mulig.

Er du her for å starte AS? Trykk her for å sette i gang! 

Vår Starte AS-modul produserer alle dokumenter du trenger og hjelper deg å få de signert. Hvis du lurer på om det å stifte AS er noe for deg, eller om et ENK kanskje er et bedre alternativ, klikk her for egen artikkel.

Skjermbilde av "starte as"-siden til Nok Nok

Dette må du ha klart før du setter i gang:

  • Navn på aksjeselskapet ditt
  • Formål – hva skal selskapet ditt drive med? Skal du selge produkter, eie aksjer (holding), selge timer osv.
  • Dersom det er flere som skal være med å stifte selskapet, ha navn og personnummeret deres klart
  • 30.000 kroner til aksjekapital (disse kan du bruke til driften din etter du har etablert selskapet)
  • 5.570 kroner til Brønnøysundregistrene (det er det de tar i registreringsavgift for AS)
  • En bankkonto som også beholder aksjekapitalen (30.000 kroner)

Følg modulen vår, så hjelper vi deg igjennom prosessen! Om du har du noen spørsmål, bare spør i chatten, så hjelper vi deg på veien.

Hvor lang tid tar det å starte AS?

Etter å ha gått gjennom vår gratis AS-modul kan du forvente et par dagers behandlingstid hos banken din for bekreftelse av innbetalt aksjekapital. Etter at du har lastet opp denne bekreftelsen avhenger det av behandlingstiden hos Brønnøysundregistrene (BRREG). BRREG har en behandlingstid på ca 1-3 uker, avhengig av hvor mange saker som kommer inn. (Her kan du se hvor lang behandlingstid BRREG har akkurat nå).

Hva skjer når du har fått svar fra Brønnøysundregistrene?

Når BRREG har behandlet søknaden din vil du motta en varsel fra oss om at du har fått et organisasjonsnummer, og selskapet ditt er klart til å brukes. Samtidig får du en bruker i Nok Nok, hvor vi har postert åpningsbalansen din automatisk og det er klart for deg å sende din første faktura! Lykke til! Og som alltid, har du noen spørsmål, bare spør i chatten.