Hvordan gjøre skattemelding i Nok Nok?

Automatisk opprettelse og innsending av skattemelding og årsregnskap til Altinn direkte fra Nok Nok

For næringsdrivende må skattemelding (tidligere kjent som selvangivelsen) leveres innen 31. mai hvert eneste år. Her er alt du trenger å vite. 

Hvorfor må du rapportere til staten?

Skatt skal utregnes og tall til statistikk må innrapporteres. Så enkelt er det med den saken. Tidligere har man brukt å levere skattemeldingen via de knotete skjemaene i Altinn. Heldigvis har ting utviklet seg slik at tjenester som blant annet Nok Nok kan hente ut tallene fra Altinn og presentere de til deg på en brukervennlig og intuitiv måte, i tillegg til å kunne sende inn tallene direkte til Skatteetaten herfra. Du trenger nesten ikke å forholde deg til Altinn lengre.

Det er dog forskjell på hva som skal sendes inn avhengig av om det er snakk om ENK eller AS. Les videre. 

Årsavslutning i nok nok regnskap

Aksjeselskap (AS)

Har du aksjeselskap er det to deler som skal sendes inn; skattemelding og årsregnskap. Alle aksjeselskap skal levere begge to. Skattemelding har frist 31. mai og årsregnskap har frist 31. juli. Disse datoene er de samme hvert eneste år, så legg de gjerne inn som en repeterende hendelse i kalenderen din. Skattemeldingen skal inneholde alle vedlegg og tilleggskjemaer som er relevant for din bedrift. All info om hvordan innsendingen av årsrenskapet skal gjøres finner du i denne hjelpeartikkelen

NB! Hvis du ikke rekker å levere innen 31. mai er det mulig å søke utsettelse med ny frist 30. juni.

Enkeltpersonsforetak (ENK)

For enkeltpersonsforetak er fristen for innlevering av næringsspesifikasjon 31. mai. Dette er en måte å gjøre innsendelsen på som skal forenkle det å drive ENK. Dette erstatter det vi tidligere kalte næringsoppgave og vedleggskjema. For ENK vil det være mulig å sende inn næringsspesifikasjonen direkte fra Nok Nok allerede i april 2022. Sjekk ut denne hjelpeartikkelen som tar deg gjennom stegene.

Nok Nok gjør jobben for deg

Med Nok Nok er innsendelsen av de årlige oppgavene en lek. Vår veileder tar deg gjennom alle steg for å avslutte året på korrekt måte, og vi fyller inn alle tallene for deg. 

PS! Fra og med regnskapsåret 2023 må skattemelding sendes i et standard format via et regnskap- eller årsoppgjørsprogram. Nok Nok er selvfølgelig å regne som et slikt program, så om du bruker oss slipper du å tenke på dette.